Zeytinyağlı Pırasa Yemeği

IMAG1841Malzemeler:
Yarım kilo Pırasa
1 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Yapılışı:
Pırasaların sarı ve kötü görünen yapraklarını ve en üstten bir katını keserek atın. Kalan kısımları ve havucu istediğiniz boyutta verev şekilde doğrayın. Tencereyi ocağa alarak zeytinyağını tencerede hafif kızdırın, havuçları atarak 1 dakika kadar kavurun. Ardından pırasaları atın ve yaklaşık 1-2 dakika da bu şekilde kavurun. Daha sonra pirinçleri ve suyu ekleyin. Şekeri de ekledikten sonra suyu pırasanın hafif üstüne çıkacak kadar ekleyin çünkü bu suyu sadece pirinçler çekecek. Çok sulu olmasına gerek yok. Son olarak tuzunu ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Sevgilerle..

Yorumlar

Popüler Yayınlar