Patatesli Kaşarlı Kolay Börek (Fotoğraflı)

Malzemeler;
3 Yufka
2 orta boy patates
1 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
1 çay bardağı kadar kaşar rendesi
4 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı;
Patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra daha sıcakken rendelediğimiz kaşarları ekleyerek patatesleri ezip püre haline getiriyoruz. Tuz,karabiber ve kırmızıbiberi istediğimiz ölçüde atıyoruz. Patatesleri bu şekilde ılımaya bırakıyoruz. Başka bir tabakta yoğurt ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Yoğurdun kıvamı yağ ile birlikte sürülebilir şekilde sıvı olacak. Patatesler ılıdıktan sonra yumurtamızın birini patates kaşar karışımına ekleyip karıştırıyoruz. (Patateslerin ılımasını yumurtanın pişmemesi ve kötü kokmaması için bekliyoruz.)
Önce birinci yufkayı serip üstüne yoğurt-yağ karışımını sürüyoruz. Üstüne ikinci yufkayı da serip yine yoğurt- yağ karışımını sürüyoruz. En son 3. yufkayı da serip yoğurt yağ karışımını sürüyoruz. Bu üç yufkayı önce 4'e sonra 8'e sonra 24 parçaya bölüyoruz. Aslında küçük parçalar olsun isterseniz 32'ye de bölebilirsiniz. Ben genelde küçük parçalar da yapıyorum. Böldüğümüz her parçaya patates-kaşar karışımından koyup sigara böreği gibi dıştan içe doğru yuvarlıyoruz. Tüm parçalar bittiğinde 1 yumurta sarısını böreklerin üstüne sürüyoruz. İsteğe göre çörekotu da koyabilirsiniz üstüne.
170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakikada böreğiniz hazır. Afiyet olsun..
Sevgilerle..



Yorumlar
Yorum Gönder