Sebzeli Tavuk Sote

20150106182303
Malzemeler;
Yarım kilo kuşbaşı tavuk
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
1 domates

İnce ince kesilmiş kırmızı ve yeşil biber (istediğiniz miktarda)
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı ılık su
Yapılışı;
Zeytinyağda önce ince ince doğranmış soğanları kavurun. Ardından kuşbaşı kesilmiş tavukları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üstüne salçayı ekleyip biraz bu şekilde karıştırın yaklaşık 5 dakika kadar. Biberleri ekleyin ve 5 dakikada bu şekilde kavurun. Bu arada domatesin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve tavuklara ekleyin. Dilediğiniz baharatları bu aşamada ekleyebilirsiniz. Ocağın altını iyice kısın ve 15 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin. En son bir su bardağı ılık suyu ve istediğiniz miktarda tuzu ekleyerek kısık ateşte yine 15 dakika pişirin. Nefis yemeğiniz hazır!
Afiyet olsun,
Sevgilerle..

Yorumlar

Popüler Yayınlar