Ofiste Sağlıklı Beslenme Önerileri

Diyet yapabilmek evde oturan içinde zor ofiste çalışan içinde. Evde ki devamlı atıştıracak bişeyler bulur hem yer hem de çok hareket edemez. Ofiste ki yemekhane yemekleri aşırı yağlıdır ya da devamlı birinin doğumgünü kutlaması olduğundan her gün pasta yiyordur. Bu ikincisi ben oluyorum. Bir iş yerinde her gün birinin doğum günü olabilir mi? Her gün pastalar yenir mi? Yenir.
Ofiste de sağlıklı beslenmek için ipuçları kadın&kadın sitesinde çok güzel anlatılmış. Bu önerileri Murat Tavman yazmış. Şöyle ki;
ÇALIŞIRKEN YANINIZDA OLMASI GEREKEN FIT ATIŞTIRMALAR
- Elma: Enerji, vitamin ve antioksidan kaynağı.
- Kuruyemiş: Sağlıklı yağlar, lifler ve proteinlerle uzun süreli enerji verir.
- Suda ton balığı: Saf, yağsız protein kazandırır.
- Protein bar: Sağlıklı ve proteinli atıştırma alternatifi.
- Whey protein: Yüksek BV’li ve çabuk emilimli peynir altı suyu proteini. Glutamin, BCAA ve elzem amino asitlere sahip bir protein içerikli gıda alternatifi.
- Kuruyemiş: Sağlıklı yağlar, lifler ve proteinlerle uzun süreli enerji verir.
- Suda ton balığı: Saf, yağsız protein kazandırır.
- Protein bar: Sağlıklı ve proteinli atıştırma alternatifi.
- Whey protein: Yüksek BV’li ve çabuk emilimli peynir altı suyu proteini. Glutamin, BCAA ve elzem amino asitlere sahip bir protein içerikli gıda alternatifi.
MASA BAŞINDA TÜKETEBILECEĞINIZ, YAĞ YAKICI, KAS BAKICI LEZZETLER
- Protein (Yağ yakımı, kas yapımı): Izgara tavuk göğsü veya suda ton balığı
- Lif (Yağ yakımı, vitamin ve alkali yardımı): Buharda mevsim sebzeleri (mantar, brokoli, semiz otu, ıspanak vs.)
- Yağ (yağ yakımı, enerji kaynağı): Çeyrek avokado
- Opsiyonel lezzetlendiriciler: Tuz, baharat, acı sos, hardal, balsamik, limon veya portakal dilimi, dere otu, maydanoz, biberiye.
- Lif (Yağ yakımı, vitamin ve alkali yardımı): Buharda mevsim sebzeleri (mantar, brokoli, semiz otu, ıspanak vs.)
- Yağ (yağ yakımı, enerji kaynağı): Çeyrek avokado
- Opsiyonel lezzetlendiriciler: Tuz, baharat, acı sos, hardal, balsamik, limon veya portakal dilimi, dere otu, maydanoz, biberiye.
YEMEKHANEDEN NASIL BIR ‘FIT YEMEK’ ÜRETEBILIRSINIZ
- Protein: Öncelik, kasların ve tüm vücudun temel yapı taşları olan proteinlerde. Yağ yakımı konusunda da proteinlerin yardımı önemli. Yemekhaneye gittiğinizde yağsız ve sade bir et yemeği olup olmadığını sorun. Bu tavuk, balık, hindi veya kırmızı et olabilir.
- Lif: Beslenmeyi alkali tutmak ve vücuda hileyle ekstra kilo verdirmek için salata bara hücum! Tabağınızı yeşilliklerle donatın. Mısır, havuç, domates ekleyin. Salata soslarına şimdilik hiç bulaşmayın. Dilerseniz, limon ve hardalı karıştırarak kendi sosunuzu yapabilirsiniz. Limon, tuz ve baharatları abartmayacak şekilde dilediğiniz gibi ekleyin.
- Yağ: Enerjimizi karbonhidrattan değil, yağdan alalım. Salatanın üstüne dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu yağ, insülin seviyenizi düşük tutacak ve daha fazla yağ yakmanızı sağlayacaktır.
- Su: İçecek tercihimiz tabii ki su... Hem besinleri parçalasın, hem kaslarımızın gücünü korusun, hem yağ yaksın hem de tok tutsun.
- Lif: Beslenmeyi alkali tutmak ve vücuda hileyle ekstra kilo verdirmek için salata bara hücum! Tabağınızı yeşilliklerle donatın. Mısır, havuç, domates ekleyin. Salata soslarına şimdilik hiç bulaşmayın. Dilerseniz, limon ve hardalı karıştırarak kendi sosunuzu yapabilirsiniz. Limon, tuz ve baharatları abartmayacak şekilde dilediğiniz gibi ekleyin.
- Yağ: Enerjimizi karbonhidrattan değil, yağdan alalım. Salatanın üstüne dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu yağ, insülin seviyenizi düşük tutacak ve daha fazla yağ yakmanızı sağlayacaktır.
- Su: İçecek tercihimiz tabii ki su... Hem besinleri parçalasın, hem kaslarımızın gücünü korusun, hem yağ yaksın hem de tok tutsun.
Bu yazıyı beğendiyseniz benzer yazılarım şöyle,
Yorumlar
Yorum Gönder