Patatesli Gül Böreği

IMAG1955
Sarıp buzluğa atılacak, misafir gelince hemen pişirilip servis edilebilecek çok pratik, aşırı kolay bir tarif.
Malzemeler;
5 Yufka 
3 Patates
2 Yumurta
1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber
Yapılışı,
Öncelikle 3 patatesin kabuklarını soyup haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezin ve biraz ılımasını bekleyin. Hafif serinleyen patateslere 1 yumurta kırın. Sıcakken yumurta kırarsanız, yumurtanın pişme ihtimali var. O yüzden soğumaya yakın kırın. Daha sonra kendi istediğiniz miktara göre karabiber, kırmızıbiber ve tuzu ekleyin. Bu arada bir kaseye 1 bardak sütü, 1 yumurtayı ve yarım su bardağı sıvıyağı koyup karıştırın. Daha sonra bir yufkayı alın ve 4 eşit parçaya ayırın. Her parçaya sütlü- yumurtalı-yağlı sostan sürün. Kestiğiniz parçalardan birinin en geniş kısmına hazırladığınız patatesli harcı ince bir şerit halinde koyun. Geniş kısımdan ince kısma doğru rulo şeklinde böreği sarın ve daha sonra kendi içine doğru dolayın. Her yufka için aynı işlemi uygulayın. Yufka sayısını kişi sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz. Yufka sayısını azalttıkça duruma göre patates sayısını da azaltabilirsiniz. En sonda tüm börekleri sardıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekleri sırayla dizin. Kalan yağlı-sütlü sosu tepsiye, böreklerin üstüne doğru sürün. Üstlerine isterseniz çörek otu serpebilirsiniz. 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika, üstü ve altı kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun,
Sevgilerle..


Yorumlar

Popüler Yayınlar