Etsiz Türlü Yemeği

IMAG2211
Akşam yemeğinde türlü yapmayı denedim. Annem kusura bakmasın ama aynı onun ki gibi lezzetli oldu :) Tabağıma ne kadar bu kadar az aldığıma gelince ben maalesef sebze yemeklerini pek yiyemiyorum. Hatta bazı sebzelerin daha tadını bile bilmiyorum. Bu yüzden henüz sebze yemeklerine alışma safhasındayım. Her akşam sebze yapıyorum ama tabağıma sadece 3-4 kaşıklık olacak şekilde koyuyorum. Böylece kendimi sebze yemeye alıştırmaya çalışıyorum. Gelelim tarifimize;
Malzemeler,
2 Patlıcan
2 Kabak
2 Sivri biber
1 Patates

1 Domates (kabukları soyularak doğranacak)
İsteğe göre taze fasülye
1 Kuru Soğan
1/2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım bardak su
Tuz
Yapılışı,
Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayarak tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Bu arada diğer malzemeleri de küp küp doğrayın. Yalnızca taze soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıyoruz. Isınınca soğanı kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyin salçanın kokusu çıkınca (su hariç) diğer tüm malzemeleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. En kısık ateşe alın. Zaten malzemeleri ekleyince sulanacaktır. Arada suyunu kontrol edin az gibi gelirse yarım bardak suyu ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun,
Sevgilerle..

Yorumlar

Popüler Yayınlar